Ostbrickan
Ostprovarbricka
Ostbricka - före maten
Ostbricka - efter maten
Ostbricka till vinprovning
Sätta ihop sin egen ostbricka:
Vill du komponera din egen ostbricka? Följ våra steg för att enklare kunna ta fram den perfekta ostbrickan för tillfället.
Vad är det för tillfälle?
Ostprovning: Börja gärna med att välja ett tema att utgå ifrån när du ska komponera din bricka. Förslag är
Ostar utifrån en region eller land, tex Franska ostar.
Hårda ostar.
Mjuka ostar.
Ostar gjorda på en viss sorts mjölk, tex get-mjölk
Ostar med en viss sorts mögel.
Kryddiga ostar.
Du kan välja en av dessa eller hitta på ett helt eget tema. Meningen är bara att du lättare ska kunna begränsa dig i ditt urval. Var noga med att inte välja för många ostar till en ostprovning, tre till fem ostar är fullt tillräckligt.
Fundera på om något skall serveras till. Eftersom osten står i centrum skall inte för mycket annat dukas fram. Men något glas vin eller ett päron kan förhöja kvällen.
Skriv ut vårat smakformulär och skriv ner en numrering på ostarna.
Se till att ta fram ostarna i lagom tid för provningen, hårda ostar ska gärna vara rumstempererade vid provningen.